Betting på Cykelsport

Satsningar på olika sporter kräver inte specialkunskaper eller inträngande kännedom om just den sporten. Man kan tro att experter sitter inne med de bästa stalltipsen men det är ofta som det inte går precis som förutspått. Och speciellt då väntar lite större pengar på den som vågat satsa på en andra- eller tredjehandsfavorit eller en total outsider. Ibland händer det vilket betalar sig med höga odds.

Satsa på cykel

Inom cykel går det bra att satsa på precis samma sätt som andra individuella sporter där man tävlar mot alla andra samtidigt. För cykel gäller det slutsegrare i landsvägslopp eller olika etappsegrare. Inom bancykel är det odds i de olika grenarna som gäller. På de bästa och största spelsajterna finns nästan alla lopp av betydelse med samt alltid pågående virtuell cykling som går i velodrom. Så även om cykel inte räknas som de mest spelade sporterna så tjänar man lika mycket på rätt tippade som i fotboll eller tennis. Oddsen sätts med samma förutsättningar i cykel som i ishockey eller alpin skidåkning, förhandstipsen och experternas spådomar färgar oddsen. Då är det extra kul att klura ut en något oväntad vinnare till ett rejält odds.

Höga eller låga odds

Oddssättning skall spegla det troliga men även locka till spel på vissa. Bolaget som sätter oddsen vill att kunden skall våga satsa och då gäller det att ge ett odds som lockar samtidigt som de ogärna vill förlora i stort. Exakt hur dess överväganden går till är varje spelsajts hemlighet men den bygger på mycket gamla principer. Betting har existerat i alla tider där människan kunnat satsa på allehanda företeelser som hund- eller tuppfäktning, boxningsmatcher, hästkapplöpningar och i stort sett allt som ställa upp odds för.

Bettingens historia

Bookmaking i dess moderna form tros ha uppstått i England på 1700- talet. Den förste kände ”riktige” bookmakern var Harry Ogden som tog emot vadslagning 1790. Från och med 1845 var spel på hästkapplöpningar det enda spel som tilläts i kungadömet. Precis som i större delen av Europa och även Amerika förbjöds hasardspel. Detta spräcktes 1961 då regeringen i Storbritannien tillät bookmakers att öppna butiker och ta emot bets under olika sportevenemang. I Sverige kunde man börja spela på Svenska Spels Oddset från och med 1986. Dock verkar det tunt med dess satsning på cykel. Men spela på cykelevenemang hos exempelvis bet365, Betfair, Betsson eller Unibet. Hos dessa finner man odds i alla möjliga cykeltävlingar och även virtuell cykel. Men kolla gärna en outsider som beritbettar.se för att se vad det kan ge.